AI Skills Strategy for Europe – kaj prinaša?

Vabimo vas na predstavitev izročka, ki smo ga pripravili v okviru projekta Artificial Intelligence Skills Alliance (ARISA). Predstavitev bo potekala 28. 5. 2024 od 14.00 – 16.00 ure preko Zoom. 

 

Dokument Strategija znanj in spretnosti na področju umetne inteligence (UI) predstavlja strateški načrt, s katerim želimo na področju UI zmanjšati pomanjkanje znanj in spretnosti ter okrepiti evropsko delovno silo z digitalnimi znanji. Strategija služi kot odskočna deska za razvoj aktivnosti izobraževanj in usposabljanj na področju umetne inteligence na inovativen, vključujoč in etičen način. Podjetja boste v dokumentu našla informacije o tem, kako se lotiti zmanjšanja vrzeli med znanji, ki jih vaši zaposleni imajo, in tistimi znanji, ki jih bodo jutri potrebovali za vpeljavo rešitev s področja umetne inteligence.  


Vabljeni na spletni dogodek na katerem: 

  • bomo poglobljeno predstavili AI Skills Strategy for Europe ter kako strategija obravnava ključne izzive na področju umetne inteligence: odpravljanje vrzeli v znanju in spretnostih umetne inteligence, ohranjanje talentov, obravnavanje raznolikosti profilov umetne inteligence in povečanje konkurenčnosti trga EU. 
  • bomo imeli dva pronicljiva panela, na katerih bodo sodelovali strokovnjaki s področja politike, industrije in akademske sfere: »Future-Proof AI Skills: Tackling the Rapid Technological Advancements« in »Shaping the Digital Decade: Empowering Diversity and Inclusion in AI«.
  • boste imeli priložnost sodelovati v dialogu z različnimi interesnimi skupinami  in razpravljali o evropski strategiji za spretnosti na področju umetne inteligence, s katero želimo spodbuditi konkurenčnost in vključenost na trgu. 

 

Dogodek bo potekal v angleškem jeziku. Govorci bodo:  

  • Jennifer Sanford, Senior Director Global Public Policy, CISCO
  • André Veelders, Training manager at the Institute for ICT, HU University of Applied Sciences Utrecht
  • Eduardo Moreno, Global VP of Alliances and Strategic Partners, Skillsoft
  • Joanna Pruszynska-Witkowska, Co-Founder & VP, Future Collars
  • Anu Passi Rauste, CMO & Partner, Headai
  • Vasiliki Margariti, Digital, Telecom and Space Attachee at the Permanent Representation of Greece to the EU
  • Sabine Boesen-Mariani, Co-author of the AI Skills Strategy for Europe, HU University of Applied Sciences Utrecht. 

 

Spletni dogodek je brezplačen, potrebna je predhodna prijava tukaj

 

Več informacij o dogodku tukaj.  

 

0
Feed