Akademija umetne inteligence za poslovne aplikacije

Ne spreglejte 𝗔𝗸𝗮𝗱𝗲𝗺𝗶𝗷𝗲 𝘂𝗺𝗲𝘁𝗻𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗹𝗶𝗴𝗲𝗻𝗰𝗲 𝘇𝗮 𝗽𝗼𝘀𝗹𝗼𝘃𝗻𝗲 𝗮𝗽𝗹𝗶𝗸𝗮𝗰𝗶𝗷𝗲, ki bo potekala 8., 15. in 22. aprila 2024! Udeleženci se bodo spoznali z vpeljavo velikih jezikovnih modelov (𝗖𝗵𝗮𝘁𝗚𝗣𝗧❟ 𝗕𝗘𝗥𝗧) v poslovne aplikacije! 

 

Za pametno in zeleno preobrazbo gospodarstva je potreben hitrejši razvoj strokovnjakov številnih poklicnih profilov. Na področju razvoja človeških virov, pomembnih za inovacijsko dejavnost, je delež diplomantov naravoslovja in tehnike večji kot pred desetimi leti ter nad povprečjem EU in vodilnih inovatork, a teh kadrov še vedno močno primanjkuje. Število diplomantov IKT ne zadošča potrebam digitalne preobrazbe podjetniškega sektorja in postaja eden največjih izzivov, ne le v Sloveniji, temveč tudi v EU.

 

Generativna umetna inteligenca je ena najbolj inovativnih področij umetne inteligence. Učenje generativne AI omogoča kadrom, da razumejo te tehnologije in prepoznajo njihov potencial za inovacije v njihovih sektorjih. Izkoristite priložnost in se nam pridružite na treh izobraževanj, ki jih nadaljujemo v okviru Akademije umetne inteligence. Tokrat se bomo posvetili generativni umetni inteligenci. 

 

Zakaj se udeležiti delavnic akademije?

Delavnica je prvi korak v svet generativne umetne inteligence za vse, ki želijo izkoristi priložnosti, ki jih ta tehnologija prinaša. V treh dneh delavnic se bodo udeleženci spoznali ne le z osnovami velikih jezikovnih modelov ter koraki vpeljave, temveč bo poudarek predvsem na praktičnih primerih, skozi katere bomo predstavili dejanske aplikacije modelov kot sta BERT in ChatGPT. 

 

O čem bomo govorili in komu je namenjena?

V uvodu, ki je namenjen tudi vodstvenemu kadru, bomo predstavili primere uporabe jezikovnih modelov v podjetjih, korake, kako se lotiti uvedbe teh tehnologij, pasti in težave, na katere moramo biti pozorni in kako jih zmanjšati. 

 

Nadaljnje delavnice so zastavljene praktično, »hands-on«, ter tako primarno namenjene razvojnemu kadru v podjetjih. Udeleženci se bodo spoznali z učinkovito komunikacijo z velikimi jezikovnimi modeli, t.i. »prompt« inženiringom. Predstavili bomo razlike med diskriminativnimi in generativnimi jezikovnimi modeli. Skozi praktične primere, kot sta klasifikacija besedil in ekstrakcija informacij, bodo spoznali BERT arhitekturo. Zaključili bomo z aplikacijami generativnih jezikovnih modelov, najprej z nadgradnjo ChatGPT-ja z uporabo GPT-jev in funkcij, ki omogočajo komunikacijo z lastnimi dokumenti in aplikacijami. Za konec pa bomo predstavili knjižnico LangChain, ki omogoča razvoj aplikacij okrog jezikovnih modelov - razvili bomo virtualnega asistenta, ki lahko odgovarja na vprašanja o internih dokumentih in komunicira z drugimi aplikacijami. 

 

Vas zanima, da bi se udeležili delavnice? Rok za prijavo je 25. marec 2024!

Prijavni obrazec in več informacij najdete TUKAJ>>

 

Ekipa ai4si

 

0
Feed