ANKETA: Kakšna znanja in izobraževanja pogrešate s področja umetne inteligence?

Vabimo vas, da izpolnite ARISA Industry Survey in s tem pridobite možnost, da na področju umetne inteligence v Evropi oblikujete prihodnost znanja in spretnosti.

 

Ta raziskava je del projekta ARtificial Intelligence Skills Alliance - ARISA, štiriletne mednarodne pobude, ki jo financira Evropska komisija. Pri Iniciativi AI4SI in IKT Horizontalni mreži (GZS) smo eden izmed 15 partnerjev, ki sodelujejo na projektu.

 

V okviru projekta bomo oblikovali in izvedli strategijo veščin umetne inteligence. Oblikovali bomo programe poklicnega izobraževanja in usposabljanja za Evropo z namenom nadgradnje znanja in prekvalifikacije delovne sile v skladu s trenutnimi in novimi potrebami trga.

 

Vaše sodelovanje v tej raziskavi nam bo pomagalo bolje razumeti potrebe industrije na področju umetne inteligence (UI) - katere veščine zaposleni najbolj potrebujejo, katere funkcije  UI so v podjetju najbolj potrebne, katerih veščin in zaposlitvenih profilov UI ne morete najti na trgu dela.

 

Podatki, ki jih bomo zbrali z vaše strani in drugih akterjev v industriji, nam bodo zagotovili informacije za oblikovanje učinkovite evropske strategije znanj in spretnosti na področju umetne inteligence.

 

Za izpolnitev ankete boste potrebovali največ 10 minut, do nje pa lahko dostopate prek te povezave: ARISA Industry Survey.

 

Ko bomo raziskavo zaključili, boste prejeli poročilo o potrebah po veščinah s področja umetne inteligence in strategijo veščin umetne inteligence! 

 

Prosimo vas, da na raziskavo odgovorite do 25. 11. 2022. Za dodatne informacije smo vam na voljo na ai4si@gzs.si.

 

Za izpolnjeno anketo se vam že vnaprej zahvaljujemo!

 

 

 

 

 

0
Feed