ARISA predstavlja Strategijo razvoja veščin s področja UI za Evropo

Partnerji na transnacionalnem evropskem projektu Evropska zveza za razvoj veščin s področja umetne inteligence (ARISA) so objavili Strategijo razvoja veščin s področja UI za Evropo.

 

Strategijo razvoja veščin s področja UI za Evropo predstavlja nabor strokovnih priporočil za naslavljanje naraščajočih potreb po strokovnjakih s področja umetne inteligence (UI), zapolnitev vrzeli v znanju in veščinah UI ter spodbujanje vključevanja v sektor UI na področju Evrope.

 

Strategija je hkrati oblikovana z namenom, da služi kot pomemben vir oblikovalcem politik in navdihujoč vodnik organizacijam ter izobraževalnim ustanovam za razvoj močne in odporne delovne sile, opremeljene z veščinami UI.

 

Vas zanima več? Preberite celotno poročilo, na voljo pa je tudi kratek povzetek. Strategija se bo v okviru konzorcija ARISA redno nadgrajevala in posodabljala. Če bi pri tem želeli sodelovati, Vas vabimo, da nas kontaktirate.

 

Informacije o projektu

Artificial Intelligence Skills Alliance (ARISA) pospešuje izpopolnjevanje in prekvalificiranje zaposlenih, iskalcev zaposlitve, vodij podjetij in oblikovalcev politik v poklice, povezane z umetno inteligenco, da bi Evropo pripravili za nove poslovne priložnosti. Gre za štiriletni mednarodni projekt, financiran v okviru EU programa Erasmus+.

 

Kontakt za medije: info@aiskills.eu| aiskills.eu

 

ARISA_Sporočilo za javnost_Strategija razvoja veščin UI za Evropo
0
Feed