e-Seminar: UI4ToP – Umetna inteligenca pri optimizaciji proizvodnih procesov v tovarnah prihodnosti

V času predsedovanja Slovenije Svetu EU je v Digitalnem središču Slovenije potekal hibridni seminar, posvečen uporabi umetne inteligence pri optimizaciji proizvodnih procesov v tovarnah prihodnosti. 

V Digitalnem središču Slovenije je 20. 10. 2021 ob 9. uri potekal hibridni seminar, posvečen uporabi umetne inteligence pri optimizaciji proizvodnih procesov v tovarnah prihodnosti


Z uporabo potenciala umetne inteligence bi organizacije lahko povečale svojo konkurenčno prednost in produktivnost, dva ključna elementa, ki vodita do večje blaginje. V Sloveniji imamo na tem področju izjemne strokovnjake in prebojne tehnologije, potrebno pa je narediti korak naprej k širši uporabi umetne inteligence tako pri podpori poslovnih in proizvodnih procesov kot pri nadgradnji proizvodov in storitev.


Na seminarju smo govorili o uporabi umetne inteligence v tovarnah prihodnosti. Osvetlili in demistificirali smo umetno inteligenco, jo prikazali kot enega od temeljnih gradnikov sodobnih pametnih tovarn za optimizacijo proizvodnje v vseh mogočih pogledih; ekološkem, ekonomskem, socialnem (omogočanje večje produktivnosti, manjših stroškov, večje ekološke prijaznosti in večje prožnosti proizvodnje).


Prisluhnili smo nekaj uspešnim primerom uporabe tehnologij umetne inteligence v slovenski industriji, ki v sodelovanju z znanostjo že pogumno gradi tovarne prihodnosti.

Umetna inteligenca v pametnih tovarnah omogoča povečanje produktivnosti in zmanjšanje stroškov, predvsem pa omogoča veliko večjo prožnost proizvodnje pri prilagajanju novim proizvodom. UI, kot gradnik pametnih tovarn, omogoča razvoj novih rešitev na ravni spremljanja, vodenja in optimizacije proizvodnih procesov.


Posnetek celotnega seminarja:

0
Feed