e-Seminar: Vpliv prihajajočega zakonodajnega paketa na področju podatkov in umetne inteligence na podjetnike UI

V času predsedovanja Slovenije Svetu EU v AI4SI smo v Digitalnem središču Slovenije organizirali teden posvečen Umetni inteligenci, ki bo potekal med 13. 9. 2021 in 17. 9. 2021.

Z ustanovitvijo AI4SI so odprli povezovalni most med ponudniki rešitev s področja umetne inteligence, razvojno raziskovalnimi organizacijami in podjetji, ki želijo umetno inteligenco uporabljati pri svojem delovanju. V Sloveniji imamo dobro razvito raziskovalno sfero na področju umetne inteligence, potrebno pa je narediti korak naprej pri uporabi umetne inteligence v gospodarstvu tako pri podpori poslovnih in proizvodnih procesov kot pri nadgradnji samih proizvodov in storitev.


16. 9. 2021 smo organizirali hibridni dogodek "Vpliv prihajajočega zakonodajnega paketa na področju podatkov in umetne inteligence na podjetnike UI". Na njem smo odprli temo o tem, kakšen bo vpliv prihajajočega EU paketa zakonodaje in predpisov na življenje podjetnika, kot na primer: Ali in katere UI komponente in rešitve bo potrebno certificirati? Kdo bo to počel? Kdaj bo to obvezno? Kaj to pomeni za ponudnike rešitev in kaj za naročnike?


Več o seminarju si lahko ogledate v posnetku spodaj:


0
Feed