Izzivi uvajanja umetne inteligence v podjetja – izmenjava izkušenj s hrvaškimi podjetji

V okviru mednarodnega sodelovanja vas vabimo  na slovensko - hrvaški poslovni forum z naslovom Izzivi uvajanja umetne inteligence v podjetja, ki bo potekal v petek, 26. 4. 2024, v prostorih Kampusa Zagreb, podjetja Infobip. 

 

Vzpostavljanje mednarodnih povezav za naše člane je ena naših ključnih prioritet. Tokrat vas vabimo na poslovni forum z naslovom Izzivi uvajanja umetne inteligence v podjetja – Izazovi implementacije umjetne inteligencije u poduzeća. Pri organizaciji smo se povezali s Slovensko-hrvaškim poslovnim klubom, ki že več kot 19 let utrjuje in spodbuja gospodarske odnose med Slovenijo in Hrvaško.

 

Ministerstvo za gospodarstvo, turizem in šport Republike Slovenije je umetno inteligenco prepoznalo kot ključno transformativno silo gospodarstva, zato bo slovensko delegacijo na Slovensko-hrvaški poslovni forum vodil minister Matjaž Han in s tem podprl okrepljeno gospodarsko sodelovanje med državama na področju umetne inteligence.

 

Namen Poslovnega foruma je ponuditi našim članom mreženje s hrvaškimi podjetji ter možnost spoznati potencialne stranke na Hrvaškem ter izmenjati izkušnje na področju uvajanja umetne inteligence v podjetja.

 

Na dogodku bodo predstavljeni tudi praktični primeri slovenskih in hrvaških podjetij, ki so v svoje poslovanje že uvedla rešitve s področja umetne inteligence. Okrogla miza bo namenjena razpravi o izzivih vpeljave umetne inteligence v poslovanje.

 

Poslovni forum bo potekal v petek, 26. 4. 2024, v prostorih Kampusa Zagreb, podjetja Infobip.

 

Program dogodka:

 

8.30 – 9.00         Prihod in registracija udeležencev

9.00 – 9.15         Uvodni pozdrav

  • Saša Muminović, predsednik, Slovensko-hrvaški poslovni klub
  • Matjaž Han, minister, Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport Republike Slovenije
  • Predstavnik Ministrstva za gospodarstvo in razvoj Republike Hrvaške

9.15 – 10.00      Gostujoča predavanja

  • Franc Bračun, NLB Skupin
  • Aleksandar Raić, InfoBip
  • Marijana Šarolić Robić, CRO Startup

10.00 – 11.00    Okrogla miza z naslovom Uvajanje umetne inteligence v podjetja,

  • Ivan Rimac, podpredsednik CROAI
  • Mitja Trampuž, predsednik AI4SI
  • Blaž Strle, BE-terna d.o.o.
  • Smilja Plišić Velimirović, Hrvatski Telekom

 

Predavanja bodo potekala v hrvaškem jeziku. Po zaključku okrogle mize bo sledilo kosilo v prostorih Infobip Kampusa v Zagrebu in mreženje.

 

Prosimo, da se na dogodek prijavite in tudi izrazite interes po organiziranem prevozu iz Ljubljane. V primeru, da bo interes po organiziranemu prevozu na relaciji Ljubljana – Zagreb dovolj velik, bo Združenje za informatiko in telekomunikacije organiziral avtobusni prevoz (z odhodom predvidoma ob 6.30 uri). V nasprotnem primeru za prevoz poskrbi vsak udeleženec sam.

 

Poslovni forum se bo po kosilu in mreženju predvidoma zaključil ob 12.30.

 

V popoldanskih urah je opcijsko na voljo tudi obisk Infobipovega Kampusa v Vodnjanu (potrebno je izraziti interes na prijavnici), s povratkom v Ljubljano okoli 20. ure.

 

Dogodek je za člane Združenja za informatiko in telekomunikacije in SRIP GoDigital brezplačen.

Za več informacij smo vam na voljo na mateja.baebler@gzs.si

 

Spletni prijavni obrazec je dostopen TUKAJ>>

 

 

0
Feed