Izzivi uvajanja umetne inteligence v podjetja – utrinki z dogodka!

Vabimo vas, da si ogledate utrinke z dogodka, ki je potekal v Zagrebu, 26. 4. 2024.

Z namenom krepitve sodelovanja med slovenskimi in hrvaškimi podjetji ter spodbujanja uporabe umetne inteligence (UI) v poslovanju smo s CroAI (Croatian AI Association) in v sodelovanju s SLO CRO Poslovni klub, podjetjem Infobip in Veleposlaništvom Republike Slovenije v Zagrebu organizirala konferenco z naslovom "Izzivi uvajanja umetne inteligence v podjetja".

 

Cilj konference je bil opredeliti izzive in predstaviti prednosti uporabe UI za uspešnejše poslovanje podjetij. Konference, ki je potekala 26. aprila 2024 v Zagrebu, so se udeležili številni strokovnjaki in navdušenci nad UI. Zbrane so nagovorili Saša Muminović, predsednik SLO CRO Poslovnega kluba, Gašper Dovžan, veleposlanik Republike Slovenije v Zagrebu, in Hrvoje Bujanović, MBA, CFA, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarstvo in digitalizacijo Republike Hrvaške.

 

UI so se s svojimi predstavitvami dotaknili še Franc Bračun iz NLB d.d., Aleksandar Raic iz Infobipa in Marijana Sarolić Robić. Osrednji del konference je bila razprava, na kateri so sodelovali Smilja Plisic (Hrvatski Telekom), Ivan Rimac (CroAI), Blaž Strle (BE-terna d.o.o.) in Mitja Trampuž (predsednik iniciative AI4SI). Panelisti so poudarili, da je uvajanje UI v podjetja zahteven proces, ki ob pravilni uvedbi prinaša številne koristi. Potreben pa je celovit pristop, ki ob upoštevanju etičnih norm in zagotavljanju varnosti vključuje prilagodljivost, sodelovanje s strokovnjaki, dolgoročno strategijo in izobraževanje zaposlenih.

 

Na spodnjih povezavah si lahko preberete novinarske prispevke z dogodka (v hrvaškem jeziku):

https://www.24sata.hr/tech/suradnja-u-ai-ju-hrvatske-i-slovenije-moze-donijeti-vecu-konkurentnost-poduzeca-978980

https://www.instore.hr/hr/article/93086/odrzana-konferencija-izazovi-implementacije-umjetne-inteligencije-u-poduzeca

https://www.tportal.hr/tehno/clanak/dug-put-je-pred-nama-sto-se-tice-ai-ja-krenuli-smo-u-to-prije-5-6-godina-i-nema-nazad-20240426

https://www.slo-cro-klub.hr/novosti/aktualno-u-klubu/odrzana-konferencija-izazovi-implementacije-umjetne-inteligencije-u-poduzeca

 

Posnetek dogodka si lahko ogledate spodaj:

0
Feed