Otvoritvi Mednarodnega raziskovalnega centra za umetno inteligenco pod okriljem UNESCO (IRCAI)

29. in 30. marca 2021 bo potekal dogodek ob otvoritvi Mednarodnega raziskovalnega centra za umetno inteligenco pod okriljem UNESCO (IRCAI), ki ga je ustanovila Vlada RS in ima svoj sedež na Institutu Jožef Stefan.

Dogodek bo potekal preko spleta, kjer se ga bo 29. marca kot uvodna govorka v živo udeležila generalna direktorica UNESCO, gospa Audrey Azoulay. Pridružila se bosta tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec in minister za javno upravo, Boštjan Koritnik. Preko spleta bodo na dogodku sodelovali strokovnjaki in raziskovalci iz več kot 50 držav sveta, visoki predstavniki Evropske komisije, predstavniki veleposlaništev akreditiranih v Sloveniji ter predstavniki številnih drugih mednarodnih organizacij in nenazadnje številni predstavniki slovenske strokovne in raziskovalne skupnosti.

Ustanovitev IRCAI so na predlog vlade RS soglasno podprle vse države članice na 40. zasedanju generalne konference UNESCO novembra 2019. IRCAI je bil uradno ustanovljen 2. oktobra 2020 in je nov in predvsem prvi center 2. kategorije pod okriljem UNESCO, ki se neposredno osredotoča na pristope k doseganju ciljev Združenih narodov za trajnostni razvoj z uporabo umetne inteligence.


Več informacij in registracija>> tukaj

0
Feed