e-Seminar: AI-kot pospešek za slovensko gospodarstvo

Umetna inteligenca bo imela že v bližnji prihodnosti odločilen vpliv nakonkurenčnost in produktivnost podjetij, že danes pa uspešna podjetja izkoriščajo njene prednosti.

Umetna inteligenca bo imela že v bližnji prihodnosti odločilen vpliv na konkurenčnost in produktivnost podjetij, že danes pa uspešna podjetja izkoriščajo njene prednosti. Slovenija je mednarodno prepoznana na področju raziskav in razvoja s področja umetne inteligence, opažamo pa, da uvajanje v poslovne procese tako gospodarstva kot državne uprave še vedno kar ne steče, zato smo ustanovili smo skupino AI4SI. Skupina AI za Slovenijo, se bo zavzemala za hitrejši prenos umetne inteligence v prakso in delovala kot povezovalni člen med ponudniki rešitev s področja umetne inteligence in podjetij, ki želijo umetno inteligenco uporabljati v pri svojem delovanju.

Vabimo vas na prvega iz serije spletnih seminarjev s področja uporabne AI, na katerem boste spoznali:

• Kaj se skriva pod besedo AI
• Zakaj se moramo AI lotiti čimprej
• Pomen AI pri poslovni preobrazbi gospodarstva
• Kakšne so njene prednosti za podjetja
• Kako voditi podjetje, kjer poslovne odločitve krmari AI
• Kako vključiti umetno inteligenco v poslovanje
• Kje so pasti in kako se jim lahko izogne


STROKOVNI PREDAVATELJI na e-SEMINARJU:

Barbara Domicelj, podpredsednica Združenja Manager, generalna direktorica Microsofta Slovenija
"Še posebej zdaj, ob covidu, se soočamo z novo realnostjo, v kateri bodo nove tehnologije in digitalna preobrazba imele še pomembnejšo vlogo."

Marko Grobelnik, digitalni glasnik Slovenije pri EK, podpredsednik AI4SI
"Cilj je, da postanemo ena najbolj učinkovitih držav pri prenosu tehnologij umetne inteligence v gospodarstvo in družbo. In Slovenija ima za to vse pogoje."

Mitja Trampuž, predsednik AI4SI, direktor CREApro
"Cilj iniciative AI4SI je čim večja uporaba umetne inteligence v praksi, zato so njene aktivnosti osredotočene na pripravo odgovorov na najbolj pogosta vprašanja, ki si jih postavljajo organizacije."

Matjaž Krč, poslovni direktor EKWB
"Če želi biti podjetje korak pred konkurenco, mora biti prilagodljivo in se hitro odzvati na spremembe na trgu. In pripravljenostjo za prihodnje tehnološke inovacije, vodi k inteligentnemu t.i. “AI driven” podjetju."

Dr. Boris Cergol, vodja poslovne enote za umetno inteligenco, Comtrade
" V želji, da bi vzpodbudil povezovanje med slovenskimi deležniki na področju umetne inteligence, sem pripravil pregled slovenske pokrajine umetne inteligence in podatkovne znanosti, pri čemer sem vključil podjetja,organizacije, združenja in skupnosti, ki predstavljajo razširjeni ekosistem."

Spletni seminar je namenjen direktorjem, poslovnežem, odgovornim za digitalno in poslovno preobrazbo.


Vabljeni, da se nam pridružite 26. 5. 2020!
Kotizacije ni, za udeležbo na e-seminarju se je potrebno prijaviti!


Posnetek seminarja si lahko ogledate TUKAJ.

0
Feed