Umetna inteligenca in novi poslovni modeli v turizmu - Dnevi slovenskega turizma 2023

V Novi Gorici so se zaključili Dnevi slovenskega turizma - DST2023, katerih se je udeležil tudi Mitja Trampuž, predsednik iniciative ai4si (AI for Slovenia). Na dogodku je predstavil Vodič uvajanja umetne inteligence v mala in srednja podjetja v Sloveniji.

 

Dnevi slovenskega turizma (DST) so največji in najpomembnejši strokovni dogodek v turizmu, ki ga Slovenska turistična organizacija v sodelovanju z Ministrstvom za gospodarstvo, turizem in šport organizira že 13. leto zapored skupaj z številnimi partnerskimi institucijami. V okviru DST2023 so se zvrstili številni pomembni dogodki: plenarni del, podelitev najvišjih priznanj v turizmu, 70. Gostinsko turistični zbor, prireditev Moja dežela – lepa in gostoljubna, IT Tour.

 

Turizem se sooča s številnimi izzivi. Vse bolj izrazitim negativnim posledicam podnebnih sprememb se pridružujejo izzivi, povezani z zdravstvenimi, energetskimi in geopolitičnimi krizami, ter pomanjkanjem delovne sile. Krepitev odpornosti in dvig dodane vrednosti sta cilja, ki jima panoga sledi pri uresničevanju zelenega in digitalnega prehoda. Priložnosti med drugim ponuja uvajanje naprednih tehnologij in s tem povezanih novih poslovnih modelov. Osrednja tema DST2023 pa je bila »Umetna inteligenca in novi poslovni modeli v turizmu«, kjer je s predavanjem sodeloval tudi naš predsednik iniciative AI4SI.

 

Več informacij o DST2023 najdete tukaj >>

 

0
Feed