VABILO: Akademija strojnega učenja za poslovne aplikacije

17., 19. in 26. januarja 2023
GZS, dvorana A (17. 1.) in dvorana F (19. in 26. 1.)

Vabimo vas na Akademijo strojnega učenja za poslovne aplikacije, ki jo pri AI4SI organiziramo skupaj z IKT Horizontalno mrežo.

V okviru 3-dnevne akademije bomo v strnjeni obliki predstavili osnove strojnega učenja in njegovo praktično uporabo pri implementaciji poslovnih aplikacij.

Prvi dan bo akademija izvedena v obliki seminarja s poudarkom na prikazu obstoječih metod, rešitev in orodij, ki udeležencem brez predhodnega znanja strojnega učenja omogočajo razumeti in uporabiti pristope umetne inteligence ter metode strojnega učenja za inteligentno analizo podatkov in razvoj na metodah umetne inteligence zasnovanih rešitev. Govorili bomo predvsem o možnostih uporabe in razložili koncepte, ki uporabo inteligentnih rešitev dejansko omogočijo, zato je prvi dan delavnice primeren tudi za ne-tehnični kader.

Tekom praktičnega dela 2. in 3. dneva akademije, ki je namenjen tehničnemu kadru, bomo postopoma in vodeno izvedli glavne korake pri kreaciji sistema strojnega učenja. Začeli bomo z nalaganjem in osnovnim preiskovanjem podatkov. Nadaljevali bomo s predpripravo podatkov – čiščenjem nepravilnosti, obravnavo manjkajočih vrednosti in standardizacijo. Prvi vpogled v vzorce, ki se skrivajo v podatkih, bomo izvedli z različnimi vizualizacijami, ki so nepogrešljivi del podatkovne znanosti. Temu bo sledila izdelava prvega modela strojnega učenja. Po uporabi več različnih algoritmov strojnega učenja bomo nastale modele tudi ovrednotili po njihovi napovedni uspešnosti. Pri ovrednotenju bomo uporabili različne metodologije in različne metrike kakovosti napovednega modela. Akademijo bomo zaključili s preskusom dejanske uporabe izbranega napovednega modela strojnega učenja.

V sklopu akademije bomo spoznali tudi najpomembnejše osnovne knjižnice, ki razvijalcu inteligentnih rešitev v programskem okolju Python ne pomagajo le preživeti, ampak mu življenje še olepšajo. Akademija je namenjena razvijalcem, ki se z razvojem inteligentnih rešitev s strojnim učenjem še niso resneje ukvarjali ali ga poznajo zgolj teoretično.

Komu je tečaj namenjen:

• Razvijalcem programske opreme in informacijskih rešitev

• Vodjem projektov uvedbe IKT rešitev v poslovne procese

• Vodjem služb za informatiko

•  Direktorjem podjetij

 

Želena predznanja (za 2. in 3. dan delavnice):

• osnovno poznavanje Windows operacijskega sistema

• osnovno poznavanje programiranja

Pogoj za udeležbo na delavnici (za 2. in 3. dan delavnice):

· udeleženci potrebujejo (prenosni) računalnik in Google račun

Znanja na področju strojnega učenja za poslovne aplikacije še posebej primanjkuje v malih in srednjih podjetjih, zato smo pri IKT horizontalni mreži (ZIT) pripravili Akademijo strojnega učenja za poslovne aplikacije, ki jo bo za nas izvedel UM FERI. Akademija je razdeljena na 3 dni, ki bodo potekali v živo na GZS in bodo trajali vsak po 8 ur.

Prijavljena organizacija se mora udeležiti vseh 3 dni tečaja:

-  Razvijalec se udeleži vseh treh dni akademije

-  Priporočamo, da se vodja projektov ali direktor udeleži prvega dne akademije

Prvi dan je poleg IT strokovnjakom namenjen tudi direktorjem podjetij oz. vodjem IT oddelkov in projektov, da se seznanijo z osnovnimi koncepti umetne inteligence  in strojnega učenja. Druge dva dneva akademije pa sta namenjena samo IT strokovnjakom, ki se bodo učili programiranja.

Vabimo IT strokovnjake  iz slovenskih podjetij in organizacij, ki želijo okrepiti znanje na področju razvoja rešitev umetne inteligence in strojnega učenja za poslovne aplikacije. Praktične vaje bodo v programskem jeziku Python.

Število udeležencev smo omejili na: 1. dan 40 udeležencev, druge 2 dni po 20 udeležencev.

Predvidevamo 1 prijavo na podjetje (2 osebi prvi dan, nato 1 oseba na drugih dveh dneh).

 
KOTIZACIJA:

Tečaj je za člane ZIT in IKT horizontalne mreže brezplačen.
Člani GZS in ostalih SRIP imajo 20 % popust.

Za nečlane je cena 3-dnevne akademije: 1.400 EUR + DDV.

Ve informacij in prijava => TUKAJ.


 


 

 

Naložbo sofinancira Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj«.  
 

0
Feed