Vabilo e-seminar: Kako lahko veliki jezikovni modeli pospešijo vašo produktivnost, brez varnostnih tveganj?

Vabimo vas, da se nam pridružite na spletnem seminarju, kjer bomo na več primerih predstavili rešitve, ki jih prinašajo veliki jezikovni modeli. Bodite z nami 16. 5. 2024.

 

Vabljeni na spletni seminar z naslovom Kako lahko veliki jezikovni modeli pospešijo vašo produktivnost, brez varnostnih tveganj?

 

Po podatkih Statističnega urada Republike Slovenije se leta 2023 zaradi pomanjkanja ustreznega znanja kar 53,8 % podjetij ni odločilo za vpeljavo tehnologije umetne inteligence. Zato je eden izmed pomembnih ciljev naše iniciative predstavljati dobre prakse podjetij, ki razvijajo orodja umetne inteligence ali takšna orodja uporabljajo pri svojem vsakodnevnem delu.

 

Vabimo vas, da se nam pridružite na spletnem seminarju, kjer bomo na več primerih predstavili rešitve, ki jih prinašajo veliki jezikovni modeli. Dotaknili se bomo pomanjkljivosti in omejitev, s katerimi se lahko srečate pri uporabi takšnih modelov. Pozabili ne bomo niti na varnostna tveganja: na katere stvari morate pozorni, da zaupne informacije ne pridejo v nepooblaščene roke.

 

Spletni seminar je brezplačen, nanj se je potrebno prijaviti.

 

Agenda:

14.00 – 14.05   

Uvodni pozdrav, Mateja Baebler, predstavnica AI4SI
14.05 – 14.20   

Veliki jezikovni modeli: Zmožnosti in pomanjkljivosti, Luka Stopar, raziskovalec, Institut “Jožef Stefan”
14.20 – 14.35   

SloLlama – razvoj slovenskega odprtodostopnega jezikovnega modela, Domen Vreš, raziskovalec, Univerza v Ljubljani, Fakulteta za računalništvo in informatiko
14.35 – 14.50   

Kako zagotoviti dostop, nadzor in varnost internih podatkov pri uporabi GPT modela?, Klemen Rizman, vodja R&D oddelka, CREAPLUS d.o.o.
14.50 – 15.05   

Copilot za Microsoft 365 – Digitalni osebni asistent, Luka Perne, partner technology strategist, Microsoft d.o.o.
15.05 – 15.20   

Agenti velikih jezikovnih modelov: kako lahko veliki jezikovni modeli komunicirajo z zunanjim svetom, Andrej Miščič, podatkovni znanstvenik, Valira AI d.o.o.
15.20 – 15.50   

Vroči stol + Q&A
15.50 – 16.00   

Zaključek

 

Več o predavanjih:

Veliki jezikovni modeli: Zmožnosti in pomanjkljivosti

V predavanju vam bo Luka Stopar predstavil zmožnosti in pomanjkljivosti velikih jezikovnih modelov. Poleg osnovnih principov delovanja bomo pogledali npr. kako se obnesejo pri sklepanju in reševanju matematičnih operacij. Pogledali bomo nekaj dobrih primerov uporabe modelov ter nekaj primerov, kjer se uporaba ne obnese.

 

SloLlama – razvoj slovenskega odprtodostopnega jezikovnega modela

V predavanju bo Domen Vreš predstavil razvoj slovenskega odprtodostopnega modela SloLlama, ki poteka v okviru raziskovalno-inovacijskega programa »Prilagodljiva obdelava naravnega jezika s pomočjo velikih jezikovnih modelov« (PoVejMo). Razvoj poteka v sodelovanju raziskovalnih institucij (Fakulteta za računalništvo in informatiko, ZRC SAZU, inštitut za novejšo zgodovino) s partnerji IKT ekosistema (Semantika d.o.o., XLAB d.o.o., Vitasis d.o.o., Better d.o.o., Špica International d.o.o.). Poudarek bo na izzivih, ki jih prinaša razvoj velikega jezikovnega modela za digitalno manj zastopane jezike, kot je slovenščina, ter na prednostih, ki jih prinaša sodelovanje med akademijo in industrijo pri premagovanju teh izzivov.

 

Kako zagotoviti dostop, nadzor in varnost internih podatkov pri uporabi GPT modela?

Veliki jezikovni modeli so zmogljiva in uporabna orodja, ki lahko podjetjem in uporabnikom pomagajo pri številnih nalogah, kot so ustvarjanje vsebin, prevajanje, pisanje kode in reševanje problemov. Klemen Rizman se bo v svojem predavanju dotaknil tudi varnostnih tveganj, saj lahko uporabniki pri uporabi velikih jezikovnih modelov nehote delijo zaupne informacije podjetja ali omogočijo nepooblaščenim uporabnikom dostop do občutljivih podatkov. Predavanje bo zanimivo vsem, ki se zanimajo za uporabo GPT modelov v podjetjih in vključitev njihovih podatkov.

 

Na poti k revoluciji vaše osebne produktivnosti

V enem dnevu imamo vsi na voljo (le) 24 ur. Od uspešnosti upravljanja našega časa je odvisno, kaj lahko v teh urah opravimo. Luka Perne nam bo v predavanju predstavil svojo izkušnjo pri uporabi rešitev Copilot za Microsoft 365, ki s svojo integriranostjo v pisarniška orodja in sposobnostjo dela z vašimi službenimi podatki, predstavlja revolucijo osebne produktivnosti. Zaupajte novim tehnologijam in jim delegirajte svoje delo!

 

Agenti velikih jezikovnih modelov: kako lahko veliki jezikovni modeli komunicirajo z zunanjim svetom

Andrej Miščič vam bo predstavil arhitekturo agentov velikih jezikovnih modelov, ki ji v grobem sledi Evo (virtualni asistent, ki je bil razvit v sodelovanju s podjetjem Evolven). Agentje nadgradijo bolj klasične aplikacije velikih jezikovnih modelov (npr. pogovornih robotov) za odgovarjanje na vprašanja, saj omogočajo pridobivanje podatkov v resničnem času ali na strukturiran način ter izvajanje nalog prek API klicev. Pomemben vidik Eva je tudi zasebnost podatkov, tako se lahko poleg na uveljavljene modele povezuje tudi na lastne on-premise postavitve.

0
Feed