VABILO na hibridni seminar: UI4ToP – Umetna inteligenca pri optimizaciji proizvodnih procesov v tovarnah prihodnosti

Digitalno središče Slovenije - Tehnologija za ljudi, BTC Ljubljana in spletna povezava

20. 10. 2021, od 9:00 do 11:00

Iniciativa AI4SI organizira v času predsedovanja Slovenije Svetu Evrope v Digitalnem središču Slovenije hibridni seminar, posvečen uporabi umetne inteligence pri optimizaciji proizvodnih procesov v tovarnah prihodnosti. Potekal bo 20. 10. 2021 ob 9. uri v Digitalnem središču Slovenije, BTC Ljubljana in preko spleta.


Z uporabo potenciala umetne inteligence bi organizacije lahko povečale svojo konkurenčno prednost in produktivnost, dva ključna elementa, ki vodita do večje blaginje. V Sloveniji imamo na tem področju izjemne strokovnjake in prebojne tehnologije, potrebno pa je narediti korak naprej k širši uporabi umetne inteligence tako pri podpori poslovnih in proizvodnih procesov kot pri nadgradnji proizvodov in storitev.


Na seminarju bomo govorili o uporabi umetne inteligence v tovarnah prihodnosti. Poskušali bomo osvetliti in demistificirati umetno inteligenco, jo prikazati kot enega od temeljnih gradnikov sodobnih pametnih tovarn za optimizacijo proizvodnje v vseh mogočih pogledih; ekološkem, ekonomskem, socialnem (omogočanje večje produktivnosti, manjših stroškov, večje ekološke prijaznosti in večje prožnosti proizvodnje).


Za navdih bomo prisluhnili nekaj uspešnim primerom uporabe tehnologij umetne inteligence v slovenski industriji, ki v sodelovanju z znanostjo že pogumno gradi tovarne prihodnosti.


Spoznali boste:
- da umetna inteligenca v pametnih tovarnah omogoča povečanje produktivnosti in zmanjšanje stroškov, predvsem pa omogoča veliko večjo prožnost proizvodnje pri prilagajanju novim proizvodom
- da umetna inteligenca, kot gradnik pametnih tovarn, omogoča razvoj novih rešitev na ravni spremljanja, vodenja in optimizacije proizvodnih procesov.


Več o seminarju => TUKAJ.


Prijava => TUKAJ.


0
Feed