Vodič uvajanja umetne inteligence v mala in srednja podjetja v Sloveniji

Umetna inteligenca (UI) igra ključno vlogo v digitalni preobrazbi podjetij. Današnja realnost je, da umetna inteligenca preoblikuje celotne industrije in omogoča doseganje prej nemogočih ravni obsegov z operativno učinkovitostjo in nenehnim učenjem ter inovacijami.

 

Kaj prinaša vodič managerju, podjetniku in lastniku?

 

Kot manager, podjetnik ali lastnik, ki želi svoje podjetje pripraviti na gospodarsko okolje, temelječe na umetni inteligenci (UI), se danes soočate z nasprotujočimi informacijami glede nevarnosti in koristi UI. Se morate kot vodja osredotočiti na tehnične stvari ali na strateško raven? So to dobre ali slabe novice? Na koncu morda ne želite imeti nič z UI, saj se bojite vlaganja v napačne tehnologije ali izpostavljanja svojega podjetja finančnim tveganjem zaradi potrebnih investicij. Še huje – če pobude propadejo, bo to za podjetje slabo. Etična dilema, da zaposleni izgubijo službo, lahko še dodatno okrepi vaše strahove.

V tem kratkem vodiču so predstavljeni koraki, po katerih lahko kot manager, podjetnik ali lastnik podjetja pričnete z uvajanjem UI v svoje podjetje na tak način, da se izognete nepotrebnim tveganjem in z veliko mero gotovosti prebrodite različne čeri na tej poti.

 

Celoten vodič si lahko prenesete prek spodnje povezave.

M. Trampuž, Vodič uvajanja UI - pdf
0
Feed